Párky v pivním těstíčku na špejli

Párky v pivním těstíčku na špejli
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    25 minut

Párky v pivním těstíčku na špejli

Párky v pivním těstíčku na špejli jsou jednoduché na přípravu. V tomto pivním těstíčku lze připravit i cibulové kroužky, které vidíte také na fotce. Oboje můžete připravit jako odpolední svačinku nebo pohoštění pro návštěvu.

Suroviny na párky v pivním těstíčku na špejli

  • několik nožiček párků
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • kukuřičný škrob Solamyl
  • pivo
  • mletá sladká paprika
  • sůl & pepř
  • olej na smažení
  • pečivo k podávání
  • špejle na napichování

TIP: Párky můžete pokrájet na třetinovou velikost a připravit tak mini párečky (jednohubky) v pivním těstíčku.

Hořčičný dip

  • 1 lžíce majonézy
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • lžíce bílého jogurtu
  • půl lžičky sójové omáčky
  • sůl & pepř

Postup přípravy párků v pivním těstíčku na špejli

  1. Nejprve je potřeba si připravit těstíčko. V misce si smíchejte vejce, přidejte lžičku Solamylu, trochu piva a mletou papriku.
  2. Směs zahustěte hladkou moukou, kterou přidávejte dokud není těsto velmi husté.
  3. Těstíčko osolte a opepřete.
  4. Hořčičný dip: Na pánvi zprudka opražte hořčičné semínka a poté je smíchejte se zbytkem ingrediencí. Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Párky napichujte na špejle a poté rovnoměrně obalujte v pivním těstíčku ze všech stran.
  6. Na rozpáleném oleji je restujte na středním plameni tak, aby byla krusta zlatavá.
  7. Servírujte do rozkrojené bagety s hořčičným dipem.

TIP: Poměr piva a hladké mouky je u těstíčka individuální podle množství párků. Vždy ale musí být husté.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..